Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto

4 personer

  • 600g kycklingbröstfiléer
  • ½ dl hackad salvia eller 2 tsk torkad
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin
  • 100 g inlaggda soltorkade tomater (ca 15 st)
  • 250 g körsbärstomater
  • 50 g smör
  • 3 dl finriven parmesan
rucola till servering
vatten, olivolja
salt, nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°C. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda runt om med ½ tsk salt , 2 krm peppar och salvia.
  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Tillaga ca 30 min i ugn tills innerteperaturem är 70°C
  3. Ta ut kycklingen, täck med aluminiunfolie och låt vila 5 minuter före servering.
  4. Koka upp 1 liter vatten och fond.
  5. Skala och fin hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja tills löken blivit mjuk.
  6. Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut.
  7. Häll i vinet och låt koka in. Spä med buljong i omgångar och koka risotton på svag värme tills riset är "al dente", 20-25 minuter.
  8. Skär soltorkade tomater i strimlor. Dela körsbärstomaterna. Blanda ner tomater, smör och parmesan i risotton precis före sververing. Krydda med 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Servera risotton med kycklingen och gärna lite rucola.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0