Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto
4 personer
vatten, olivolja
salt, nymalen svartpeppar
Gör så här:
- 600g kycklingbröstfiléer
- ½ dl hackad salvia eller 2 tsk torkad
- 2 msk koncentrerad kycklingfond
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 4 dl arborioris
- 2 dl vitt vin
- 100 g inlaggda soltorkade tomater (ca 15 st)
- 250 g körsbärstomater
- 50 g smör
- 3 dl finriven parmesan
vatten, olivolja
salt, nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125°C. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda runt om med ½ tsk salt , 2 krm peppar och salvia.
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Tillaga ca 30 min i ugn tills innerteperaturem är 70°C
- Ta ut kycklingen, täck med aluminiunfolie och låt vila 5 minuter före servering.
- Koka upp 1 liter vatten och fond.
- Skala och fin hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja tills löken blivit mjuk.
- Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut.
- Häll i vinet och låt koka in. Spä med buljong i omgångar och koka risotton på svag värme tills riset är "al dente", 20-25 minuter.
- Skär soltorkade tomater i strimlor. Dela körsbärstomaterna. Blanda ner tomater, smör och parmesan i risotton precis före sververing. Krydda med 2 krm salt och 2 krm svartpeppar. Servera risotton med kycklingen och gärna lite rucola.
Kommentarer
Trackback