Helstekt oxfilé med ljummen rödbetssallad och getostcréme

4 personer

  • 700 g oxfilé
olivolja
salt, flingsalt, peppar

Getostcréme
  • 100g getost
  • 2 dl créme fraiche
Sallad
  • 2 rödlökar
  • 1 ask sockerärter
  • 1 burk matvete
  • 1 påse babyspenat
  • 2 msk färskpressad limejuice

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 125ºC
  2. Putsa och bryn oxfilén runt om i 1 msk olivolja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 58-65°C, det tar ca 1 timme.
  3. Ta ut köttet. Linda in det i smörpapper. Låt vila i 15-20 minuter.
  4. Getostcréme: Gaffelmosa getosten och blanda med créme fraiche, 1 krm salt och 1 krm peppar.
  5. Sallad: Koka rödbetorna mjuka. Gnid bort skalet under rinnande kallt vatten.
  6. Dela sockerärterna på snedden. Skär rödbetorna i klyftor. Fräs sockerärter och rödbetor i 1 msk olja ca 2 minuter i en stekpanna. Häll av matvetet och blanda i. Fräs ytterligare någon minut. Vänd ner spenaten och låt allt bli varmt. Blanda i 1msk olja och limejuicen. Krydda med 1tsk flingsalt och 2 krm peppar.
  7. Skär köttet i skivor. Servera med den ljumma salladen och getostcrémen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0