Kanapé med abborre
För 10-12 pers
Gör så här:
- 400g abborre eller annan vit fiskfilé
- 4 rödlökar
- 3dl rödvinsvinäger
- 1 dl egen gjord majonäs
- 2-3 färskpressad Citronjuice
- 10 skivor mörkt bröd
- 2 påsar baby spenat
Gör så här:
- Skala, halvera och strimla löken. Lägg löken i rödvinsvinäger 1 timme.
- Sjud fisken i lättsaltat vatten. Fisken är färdig när den är ogenomskinlig. Häll av i ett durkslag och låt sedan svalna.
- Gaffelmosa fisken och blanda med majonäsen. Smaka av med citronjuicen. Krydda med ½ tsk sakt och 1 krm vitpeppar.
- Använd en ring eller ett runt pepparkaksmått för att stansa ut en rundel ur brödet. Lägg på lite spenat och toppa med röran. Upprepa med resten av brödet.
- Garnera kanapéerna med den marinerade rödlöken.
Kommentarer
Trackback