Fatouchsallad med tomater
Ingredienser
1 påse | blandad sallad, (150 g) |
---|---|
400 g | blandade tomater, gärna olika färger |
2 st | färska lökar |
1 kruka | mynta |
1 st | vitlöksklyfta |
2 st | pitabröd |
2 msk | olivolja |
0,5 tsk | salt |
0,5 krm | nymald svartpeppar |
200 g | fetaost |
Dressing
1 st | citron, rivet skal |
---|---|
2 msk | pressad citron |
2 msk | olivolja |
2 tsk | flingsalt |
1 krm | nymald svartpeppar |
Tillagning
Salladen passar perfekt på picknicken. Packa sallad, vitlöksstekt pitabröd och sallad var för sig.
1. Skölj och riv salladen i grova bitar. Skölj och skär tomaterna grovt. Ansa och strimla löken.
2. Plocka av myntabladen. Blanda sallad, tomater, lök och mynta.
3. Skala och finhacka vitlöken. Bryt pitabröden i mindre bitar. Stek bröden frasiga i olivolja. Salta och peppra. Lägg i vitlöken mot slutet. Vänd ner brödet i salladen och smula över fetaost.
4. Blanda alla ingredienser till dressingen och ringla den över salladen.
Ca 420 kcal per portion,
28 g fett 13 g protein, 26 g kolhydrater
2. Plocka av myntabladen. Blanda sallad, tomater, lök och mynta.
3. Skala och finhacka vitlöken. Bryt pitabröden i mindre bitar. Stek bröden frasiga i olivolja. Salta och peppra. Lägg i vitlöken mot slutet. Vänd ner brödet i salladen och smula över fetaost.
4. Blanda alla ingredienser till dressingen och ringla den över salladen.
Ca 420 kcal per portion,
28 g fett 13 g protein, 26 g kolhydrater
Kommentarer
Trackback